• Slide 3

Nuttige links

 www.clbaalst.be

Vragen over leren, studiekeuze, gezondheid, gevoelens, gedrag of relaties?  CLB-medewerkers helpen leerlingen, ouders en leerkrachten.  Gratis, vertrouwelijk, onafhankelijk, in het belang van de leerling en met bijzondere zorg voor wie minder kansen krijgt.

www.sgrdender.be

Scholengroep 19 "Dender" organiseert het GO! Onderwijs in de regio. Die regio reikt van Ninove over Liedekerke, Denderleeuw en Denderhoutem tot Haaltert, Erembodegem, Erpe-Mere en Berlare, met als zwaartepunt Aalst.

www.g-o.be

Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap is het officieel onderwijs dat georganiseerd wordt voor en door de Vlaamse Gemeenschap.

www.groeimee.be

Kinderen opvoeden gaat op veel momenten vanzelf maar soms is het zoeken. Opvoeden is ook een beetje maatwerk: vaste regels over hoe je kinderen moet opvoeden bestaan niet. Elke ouder, elk kind en elke situatie is immers anders. Kinderen steunen, stimuleren en sturen brengt uitdagingen met zich mee. Op deze site vind je informatie over allerhande thema's die te maken hebben met ouderschap, ontwikkeling en opvoeding van kinderen. Vanaf de geboorte tot en met de puberteit.

www.sensoa.be

Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid

Sensoa werkt aan het voorkomen van risico's op ongeplande zwangerschap, seksueel grensoverschrijdend gedrag, seksueel overdraagbare aandoeningen en hiv. Maar seksuele gezondheid betekent ook: er voor ijveren dat seks altijd vrij is van dwang, discriminatie en geweld én aandacht hebben voor de plezierige en aangename kanten van seksualiteit.

www.caw.be

Het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) helpt mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn. Je kan er terecht met elke vraag. Een moeilijke relatie. Persoonlijke problemen. Financiële, administratieve, juridische of materiële problemen. Problemen in je gezin, familie of buurt,...

www.expoo.be

EXPOO is het Expertisecentrum Opvoedingsondersteuning van de Vlaamse overheid. EXPOO bouwt mee aan een positieve leefomgeving waar het voor kinderen en jongeren goed is om op te groeien.

© 2020 Internaat 't Kasteeltje - Zijpstraat 36 - 9308 Hofstade - Design by Creativision