• Slide 1

De vlinders

"Houden van hun gezellig stekje"

Deze meisjes zijn de dames van het kasteel. Ze zitten niet opgesloten in een toren, integendeel! Je kan ze regelmatig in hun leefruimte vinden waar ze een dansje oefenen, muziek beluisteren, of waar ze zich bezighouden met allerhande knutselwerkjes. Tijdens de kasteelfeesten worden steeds veel van hun werkjes verkocht. Hun kamers liggen er altijd kraaknet bij en 's avonds zitten ze gezellig samen in het salon waar ze hun favoriete tv-programma bespreken.

 

Dit  is een heterogene groep van meisjes vanaf 13 jaar. Zij komen uit de laatste jaren van het lager onderwijs en uit het secundair.

De leefruimte van de meisjes straalt een gezellige, huiselijke sfeer uit. Creatieve activiteiten, gezellig samen zijn en de wekelijkse fitness vormen de kern van de leefgroepwerking.

Belangrijke aandachtspunten zijn weerbaarheid bevorderen, respectvol leren omgaan met elkaar en het invullen van vrije tijd. De meisjes leren binnen de grenzen van afspraken en tijd hun eigen activiteiten plannen, al dan niet met behulp van de outpass.

't Kasteeltje op Facebook

© 2020 Internaat 't Kasteeltje - Zijpstraat 36 - 9308 Hofstade - Design by Creativision