• Slider 5

De vlinders

"Houden van hun gezellig stekje"

Deze meisjes zijn de dames van het kasteel. Ze zitten niet opgesloten in een toren, integendeel! Je kan ze regelmatig in hun leefruimte vinden waar ze een dansje oefenen, muziek beluisteren, of waar ze zich bezighouden met allerhande kunst- en creatieve werkjes. Hun kamers liggen er altijd kraaknet bij en 's avonds zitten ze gezellig samen in het salon waar ze hun favoriete tv-programma bespreken.

 

Dit is een groep meisjes vanaf 13 jaar. Zij volgen les in het secundair onderwijs (OV2-3-4).

Een zeer verscheiden meisjesgroep van tieners die onder een nauwlettende begeleiding leren aandacht hebben voor de eigen en elkaars identiteit. Een hele uitdaging waarbij duidelijkheid in relaties, omgaan met emoties, het zinvol en zelf leren invullen van vrije tijd en gebruik van sociale media de hoofdbrok vormen.

De opvoeders ondersteunen de jongeren bij het verruimen van hun gezichtsveld. Bij het verkennen van de wereld buiten het internaat -vrienden, activiteiten, interesses- gaat eveneens aandacht naar zelfstandigheid, inspraak en weerbaarheid. De meisjes leren -binnen de grenzen van afspraken en tijd- hun eigen activiteiten plannen, al dan niet met behulp van de outpass.

 

't Kasteeltje op Facebook

© 2020 Internaat 't Kasteeltje - Zijpstraat 36 - 9308 Hofstade - Design by Creativision