• Slider 5

Leefgroep Geel

"Op weg naar zelfredzaamheid"

Op maandag, wanneer de bus arriveert van school, hebben de Panda's héél wat te vertellen! Ze vragen (en krijgen) veel aandacht en zijn stiekem een beetje verliefd op juf Emma of meester Brian. Af en toe moeten ze ook wat in toom worden gehouden. Naar muziek en verhalen luisteren vinden ze leuk!
 

De leefgroep bestaat uit 8 jongens en meisjes tussen 14 en 21 jaar, die les volgen in het secundair onderwijs, opleidingsvorm 1, type 2 en 9.

Leefgroep Geel een kleine leefgroep van jongens en meisjes die nood hebben aan een intensievere vorm van begeleiding en geborgenheid. Elk op zich functioneren ze binnen de veiligheid van een strakke dag- en weekindeling met duidelijke taken via pictogrammen en schema’s.

Ze leren zelfstandiger worden en nieuwe uitdagingen aangaan vanuit hun eigen persoonlijkheid en mogelijkheden. De focus ligt op functioneel leren waarbij taken worden aangeleerd die zij kunnen gebruiken in, en hen voorbereiden op, het dagelijks leven. Hun opvoeders zijn zorgend en stimuleren hen steeds opnieuw.

Ieder heeft zo zijn eigen interessepunt: muziek, koken, voetballen, fietsen,... 

 

't Kasteeltje op Facebook

© 2020 Internaat 't Kasteeltje - Zijpstraat 36 - 9308 Hofstade - Design by Creativision